Priroda ima rešenje za problem sa kojim se bori svaki drugi čovek koji uđe u zrele godine
Kora crnog i crvenog luka sadrži kvercetin, veoma moćan pigment. On sprečava zapušavanje krvnih sudova i smanjuje hipertenziju.
Luk je delotvoran kod kardiovaskularnih oboljenja i da smanjuje rizik od novih oboljenja srca...
U svojim slojevima, luk sadrži mnoštvo vitamina kakvi su vitamin C i E, minerali. kalcijum, magnezijum, gvožđe i kalcijum. Ovo implicira da ima antibakterijska, antikancerogena i antigljivična svojstva. Sadrži i flavonoide, moćne antioksidanse koji uništavaju slobodne radikale.
Pročitajte još: Ovo sigurno niste znali o seriji PRIJATELJI: Da li znate broj kafa koje su popili glumci? (FOTO)
LJuske crnog ili crvenog luka doprinose sprečavanju starenja celokupnog organizma zbog povećane količine vitamina E u svom sastavu. LJuske luka će poboljšati celokupno zdravlje i smanjiti rizik od gojaznosti, a posledično i raka debelog creva, dijabetesa tipa 2 i gastrointestinalnih problema.
LJuska luka sadrži i veliku količinu biljnih vlakana. Prema nekim istraživanjima, ljuske crnog luka mogu da se koriste kao dodatak bilo kojoj dijeti, jer sadrže velike količine nerastvorljivih vlakana. Nerastvorljiva vlakna su korisna za normalne i peristaltičke pokrete debelog creva. Ona pomažu i u uklanjanju toksina iz crijeva, a takođe imaju sposobnost i da balansiraju nivo pH vrednosti.
Pročitajte još: Stavite JAJE na dno saksije sa cvećem i videćete NEVEROVATNE rezultate! (FOTO/VIDEO)
Poslednja istraživanja naučnika sa Univerziteta u Madridu pokazala su da je luk delotvoran kod kardiovaskularnih oboljenja i da smanjuje rizik od novih oboljenja srca.
Zbog sadržaja vitamin C, kora crnog luka jača imunitet celog organizma, i svojim antimikrobnim delovanjem odlično leči i prehladu. Kora od luka je korisna kod upale grla, laringitisa, upale desni, stomatitisa, jer ima antibakterijska svojstva.
Lekoviti tretman ponavljati tokom četiri meseca nakon čega bi pritisak potpuno trebao da se vrati u normalu i da nemate problema dalje sa hipertenzijom najmanje nekoliko godina.
Neka ispitivanja pokazala su da je delotvoran i kod onkoloških oboljenja. Naime, kvercetin kao glavni sastojak kore crnog luka je moćan antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala, koji su jedan od glavnih razloga nastanka raka.
Priprema narodnog leka
Narodni lek priprema se tako što se u činiju stavi pet kašičica svežih borovih iglica, dve kašičice divljeg šipurka (i dve kašičice sitno izmrvljenih suvih kora od crvenog luka. Ovako pomešane sastojke potrebno je preliti sa jedan litar hladne vode, pa sve zajedno kuvati 10 minuta nakon ključanja vode na laganoj vatri.
Pročitajte još: Cvetni spektakl od puzavice - Ukrasite ulaz prelepom VISTERIJOM! (FOTO/VIDEO)
Nakon što se napitak prokuva, potrebno je ostaviti smesu da se ohladi, pa u nju dodati još malo prokuvane vode tako da u šerpi bude jedan litar napitka. Ovu količinu podeliti na dva dela i u naredna dva dana popiti ovaj litar napitka u jednakim količinama tokom dana.
Potom skuvati ponovo novu količinu ovog napitka. Tretman ponavljati tokom četiri meseca nakon čega bi pritisak potpuno trebao da se vrati u normalu i da nemate problema dalje sa hipertenzijom najmanje nekoliko godina.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU