Kod Srba, nije praznik bez pečenja. Ovaj recept za jagnjetinu u rerni svima uspeva
Oglas
Kako bi vaša trpeza za praznike izgledala besprekorno i preukusno, na vreme oprobajte najukusnije recepte, kako bi ukućani bili prezadovoljni. Na vaskršnjj trpezi trebalo bi da stoji i jagnjeće pečenje. Naravno, ako ste uspeli da ga obezbedite, nudimo vam recept kako da vam ispadne sočno kao ispod sača.
Priprema:
Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku.
Pecite je u većem sudu.
Dobro utrljati so, dodati malo lorbera, grančicu ruzmarina.
Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka.
Peći na 180 stepeni oko 1,5 h.
Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas