Ovaj način pripreme sarme je savršen spoj nespojivog.
Kada su posni dani u toku, poželimo da pojedemo nešto što deluje vrlo nesvakidašnje
Način pripreme:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 250 g pirinča
- 150 g mlevenih oraha
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 lovorova lista
- 1 kašika brašna
- 100 ml ulja
- 2 kašičice mlevene paprike
- so, biber
Priprema:
Potrebno je da odvojite listove kupusa, isečete žilu u sredini listova. Potom ih operite u hladnoj vodi ako je kupus previše kiseo. Iseckajte sitno crni luk, šargarepu narendajte i zajedno ih prodinstajte na 50 ml ulja. Dodajte pirinač, so po ukusu i dinstajte nekoliko minuta.
Dodajte kašičicu mlevene paprike i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se ohladi. Tada dodajte orahe. Na list kupusa stavite kašiku fila i zavijte sarmu. U šerpu poređajte kupus da prekrije dno i preko ređajte sarme. Između stavite lovor, sipajte toplu vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri dok kupus ne omekša.
Po potrebi, dolivajte toplu vodu. U tiganju zagrejte preostalo ulje, dodajte brašno, propržite da porumeni, pa dodajte kašičicu mlevene paprike. Sipajte preko sarmi i ostavite da se krčkaju još 10-15 minuta.
(N portal)
BONUS VIDEO