Oglas
· · Komentari: 0

Koliko dugo može da stoji lubenica nakon što je isečemo? 3 znaka pokazuju da se pokvarila

I lubenica ima rok trajanja

1722429670_shutterstock_1909749676.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Lubenica je jedno od najomiljenijih letnjih voćki jer nas, pored osvežavajućeg ukusa, dugo drži sitim.

Međutim, ako niste deo... velike porodice, teško da je sami možete brzo pojesti, a to znači da postoje veće šanse da se brže pokvari. Za razliku od drugog voća, teško je na prvi pogled reći kada lubenica više nije dobra.

3 znaka koji bi trebalo da vas spreče da konzumirate lubenicu:

Miris: Miris lubenice je sladak i aromatičan. Kad se lubenica "pokvari", ove slatkoće više nema. Umesto toga, može da miriše na pokvarenu hranu.

Osećaj: Tekstura razvija blago klizav sjaj na dodir. Ako ne možete da osetite teksturu pulpe lubenice kakva je bila kada je prvi put isečena, to može biti znak da se pokvarila.

Ukus: Parče lubenice koje izgleda lepo, ali vam na jeziku deluje kiselo ili „gazirano“, najbolje je da bacite.

Lubenicu treba jesti u roku od nekoliko dana i ne čuvajte je duže od nedelju dana u frižideru. Pošto je lubenica sačinjena od 92% vode, kada je isečete i čuvate u frižideru, sok počinje da curi. Dobar način je da procedite ovaj sok u čašu i uživate u njemu jer je sok od lubenice ukusan i zdrav!

Vredi napomenuti da čuvanje lubenice na način da je njeni sokovi ne pokvare, mnogo pomaže u njenom očuvanju. Međutim, najbolje je da uživate u isečenoj lubenici u roku od 3-4 dana. Ne morate da rizikujete da pojedete lubenicu ako imate i najmanju sumnju da je pokvarena. Kada ste u nedoumici, bacite je da biste izbegli trovanje hranom. Jednostavno, kupite svežu i mirisnu i uživajte u njenom ukusu.

(Yumama)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas