Krompir salata je odličan prilog uz ribu i druga jela, a da bi imala savršen ukus, potrebno je da se pridržavate određenih pravila.
Savršena krompir salata se dobija uz pomoć nekoliko lakih trikova.
Prvo i osnovno je da odaberete odgovarajuću vrstu krompira. Ako želite da zadrži oblik i posle kuvanja, onda koristite čvršće sorte, poput crvenog krompira.
Pročitajte još: Da li ste čuli za SLADOLED OD ZELENOG ČAJA? Ovako se pravi, a ovo su sva korisna svojstva
Ukoliko ga kuvate u slanoj vodi, biće ukusniji. Da se ne bi prekuvao, stavite ga najpre u hladnu vodu, pa tek onda na šporet. Ubacite li ga u ključalu vodu onda će se spolja raspasti pre nego što se skuva iznutra.
Krmpiri treba da budu iste veličine.
Bitno je i da krompiri budu slične veličine. Ako se mnogo razlikuju po veličini, onda ih isecite da budu približno isti, jer će se u suprotnom neki previše skuvati a drugi biti sirovi.
Pročitajte još: Da li je ZDRAVO piti KAFU koja je stara NEKOLIKO SATI
Ukus krompir salate zavisi prvenstveno od začina ali i načina na koji ćete je začiniti. Ako stavljate majonez, krompir mora da bude potpuno hladan.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU