Кромпир салата је одличан прилог уз рибу и друга јела, а да би имала савршен укус, потребно је да се придржавате одређених правила.
Савршена кромпир салата се добија уз помоћ неколико лаких трикова.
Прво и основно је да одаберете одговарајућу врсту кромпира. Ако желите да задржи облик и после кувања, онда користите чвршће сорте, попут црвеног кромпира.
Прочитајте још: Да ли сте чули за СЛАДОЛЕД ОД ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА? Овако се прави, а ово су сва корисна својства
Уколико га кувате у сланој води, биће укуснији. Да се не би прекувао, ставите га најпре у хладну воду, па тек онда на шпорет. Убаците ли га у кључалу воду онда ће се споља распасти пре него што се скува изнутра.
Крмпири треба да буду исте величине.
Битно је и да кромпири буду сличне величине. Ако се много разликују по величини, онда их исеците да буду приближно исти, јер ће се у супротном неки превише скувати а други бити сирови.
Прочитајте још: Да ли је ЗДРАВО пити КАФУ која је стара НЕКОЛИКО САТИ
Укус кромпир салате зависи првенствено од зачина али и начина на који ћете је зачинити. Ако стављате мајонез, кромпир мора да буде потпуно хладан.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ