Oglas
· · Komentari: 0

Kako se pravi SAVRŠEN DžEM? Ispratite nekoliko koraka i uživajte u ukusu

Sezona pravljenja voćnih džemova uveliko je počela

1662234801_jam-gefaf692f6_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Želite li da se i sami pohvalite raznobojnim teglama, čiji ćete sadržaj u slast jesti tokom zime, pridržavajte se nekoliko jednostavnih saveta.

Za početak, džem kuvajte na jačoj vatri kako bi sačuvao aromu i korisne sastojke voća. Penu koja se stvara tokom kuvanja skidajte tek pri kraju, jer se u njoj nalaze pektini koji su zaslužni za fino želiranje džema.

Pročitajte još: Kako se pravilno čuva BELI LUK? Evo da li može da se zamrzava

Šećer stavljajte tek na pola kuvanja ili pri samom kraju. Da je džem gotov znaćete kada nekoliko kapi stavite na tacnicu i, kada je nagnete, one ne počnu da se razlivaju.

Sipajte ga u tople tegle, na koje ćete staviti celofan navlažen sa spoljne strane. Kada se džem ušećeri, dodajte mu limunov sok i kratko ga prokuvajte. Ako vam se, pak, učini da je previše gust, dovoljno je da razredite sa malo vode i takođe kratko prokuvate. U džemove napravljene od voća koje nema jaku aromu (tu, recimo, spadaju dunje i šljive), možete da dodate rum, cimet, limun...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas