Oglas
· · Komentari: 0

Napravite domaći džem od jagoda: Ima samo 3 sastojka, sprema se za pola sata, a ukus mu je prosto neodoljiv

Uživajte u novom ukusu

1718786373_shutterstock_1937143711.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Jagode, najpopularnije, a mnogima i omiljeno crveno voće. O brojnim blagodetima ovog ukusnog voća već smo pisali, a ako ste ljubitelj marmelada i džemova predlažemo vam da probate ovaj ekspresno brz recept za domaći džem od jagoda.

Džem od jagoda mnogima je najdraži slatki voćni namaz, a za njegovu pripremu trebaće vam samo 3 sastojka.

Kako da napravite džem od jagoda?

Potrebno je

500 g očišćenih jagoda
1 ½ šolja šećera
sok od jednog limuna
1 sterilisana tegla
Priprema

Ukoliko još niste, jagode najpre očistite od peteljki i dobro operate. Iseckajte jagode i stavite ih u veću vatrostalnu posudu, pa ih pošećerite i dodajte limunov sok.

Dobro promešajte voće, stavite posudu u mikrotalasnu i pojačajte na najjaču temperaturu na četiri minuta. Nakon toga, izvadite posudu, promešajte smesu, a zatim vratite na još 15 minuta.

Za to vreme uzmite tanjir i stavite ga da odstoji u zamrzivaču. Kada primetite da će džem proključasti, isključite mikrotalasnu, promešajte ga, ostavite da se „smiri”, pa ponovo vratite i nastavite kuvanje. Nakon 15 minuta džem će biti još uvek prilično redak, a proverićete da li je gotov tako što ćete izvaditi tanjir iz zamrzivača i sipati jednu kašiku džema na njega, a zatim ga vratite u zamrzivač na dva do tri minuta. Ako je džem dovoljno gust, znači da je gotov.

Kurir 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas