Lako i jednostavno za pripremu.
Savršen domaći slatki hleb, koji će obožavati svi ukućani. Jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan.
Sastojci:
- 300 g sitnog neslanog sira ili rikote
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 50 ml. mleka
- 1 kesica praška za pecivo (10 g)
- dve šake suvog grožđa
Pročitajte još: Nije vam potreban kotlić: Evo kako da spremite odličan RIBLJI PAPRIKAŠ u šerpi (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Ulupajte belanaca sa šećerom. Odvojeno, mikserom ulupajte sir sa žumancima, zatim pomešajte sa brašnom,mlekom i praškom za pecivo, pa tome dodajte ulupana belanca. Umešajte suvo grožđe. Da ne bi padali na dno stavite suvo grožđe u kesu i uspite šaku brašna pa protresite,odstranite brašno pa umešajte suvo grožđe.
Pročitajte još: Ukus detinjstva: Recept za posne VANILCIE sa orasima (FOTO/VIDEO)
Pecite na 180 stepeni 35-45 minuta u kalupu za srneća leđa ili sličnom kalupu, ali bez rebara. Obavezno stavite pek papir.
Pročitajte još: SAVETI ZLATA VREDNI: Baka Jelena otkriva kako da sačuvate hranu koju kupite (VIDEO)
Kada je hleb pečen, ohladite i isecite na kriške.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU