Italijanima je ova supa, poznata još i kao karabača, jedno od omiljenih jela već stotinama godina
Ovaj recept datira još iz vremena renesanse. Kako pričaju Italijani, to je bila omiljena supa Leonarda da Vinčija. Italijanima je karabača jedno od omiljenih jela već stotinama godina.
Toskanska supa - sastojci:
Luk – možete koristiti beli ili crni luk, ali verujte nam – ovde je najbolje da uzmete crveni
Cimet – četvrtina kašičice
Temeljac – od povrća se koristi tradicionalno, ali možete koristiti i pileći
Belo vino – najbolje je suvo italijansko belo vino
Parmezan – ne više od jedne kašike
Toskanska supa - priprema:
Ogulite i odrežite krajeve luka i isecite ih napola. Luk sitno iseckajte što tanje možete. Zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom loncu. Dodajte luk i promešajte da se premaže uljem, dodajte prstohvat soli i kuvajte luk veoma polako na slaboj vatri dok ne omekša i ne raspadne se. Za to je potrebno oko 45 minuta.
Nakon kuvanja, dodajte sirće, vino, prstohvat cimeta i crni biber. Pustite da se krčka dok ne ispari polovina količine vina.
Dodajte temeljac i lovorov list i dinstajte 30 minuta. Poslužite sa parčetom prepečenog ili pečenog hleba sa otopljenim parmezanom.
(Glossy)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU