Kremasto i fino. Ova poslastica priprema se od sastojaka koje u svakom trenutku imamo u kući.
Ukoliko mislite da nemate kod kuće mnogo sastojaka da biste svoju porodicu obradovali slatkišem, pročitajte ovaj recept.
Pročitaje još: Nedeljni ručak koji se jede prstima: HRSKAVA pileća KRILCA (FOTO)
Uz to, ukoliko kod kuće imate i neko sezonsko voće, otopićete srca svojih ukućana dok im se u ustima bude topio ovaj vazdušasti i lagani kolač.
Sastojci za koru:
- 5 jaja
- 8 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
- 250 grama margarina
- 6 jaja
- 6 kašika šećera u prahu
- 250 grama crne čokolade
- 200 mililitara slatke pavlake
- 200 grama svežih jagoda (ili voća po želji)
Pročitaje još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM
Priprema:
Za pripremu kore umutiti jaja, 5 kašika šećera,4 kašike brašna, kakao i prašak za pecivo. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni u plehu prethodno podmazanom i brašnom posutom plehu.
Ispečenu koru preliti sirupom od 400 mililitara vode i tri kašike šećera, koji smo prethodno zagrejali na ringli.
Pročitaje još: Za 20 MINUTA napravite SOČNE kolačiće od šake TREŠNJA (Foto)
Za fil je najpre potrebno penasto umutiti margarin, pa u njega dodati 6 žumanaca umućenih sa 6 kašika šećera u prahu. Dodati 250 grama otopljene čokolade i sneg od 6 belanaca. Potpom premazati preko korice.
Pročitaje još: Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša
Umutiti slatku pavlaku, pa premazati preko fila. Ukrasiti jagodama ili svežim voćem po izboru.
Prijatno!