Palačinke slažite jednu na drugu, prekrijte folijom ili krpom da bi što više omekšale
Oglas
Palačinke su desert koji se nikada ne odbija, neko ih obožava namazene kremom, dok su drugima nezamislive bez džema.
Sa šarama, naravno, možete da se igrate. S obzirom na to je sezona jagoda, nećete pogrešiti ako ove čokoladne šare začinite crvenim, sočnim lepoticama.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 g brašna (predlog je meko, pšenično T-400)
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode + dodatnih 50 - 100 ml
- prstohvat soli
- 2 kašike ulja
Dodatno:
- 50 g otopljene čokolade za kuvanje
- 1 kašika kakaoa
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)
Priprema:
- Umutite jaja, dodajte mleko i 100 g brašna, zatim i ostatak brašna, prstohvat soli i 2 dcl kisele vode.
- Na kraju dodajte još dve kašike ulja i ostavite da odstoji pola sata.
- Smesa će se zgusnuti pa dodajte još malo kisele vode.
- Od ove smese odvojite jednu kutlaču sa strane, dodajte 1 kašiku kakaoa i 50 g otopljene čokolade,umutite da se masa izjednači.
- Zagrejte tiganj sa par kapi, zatim višak ulja prebrisati ubrusom, smanjite temperaturu na srednju i izlijte kutlaču smese.
- Po njoj odmah šararajte tamnom smesom (koristite kesu za šlag kojoj ste prethodno odsekli vrh).
Ne zna se da li su ukusnije ili lepše izgledaju.
Kada se palačinka odvoji od ivice tiganja okrenite na drugu stranu, pržite dok lepo ne porumni.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas