Палачинке слажите једну на другу, прекријте фолијом или крпом да би што више омекшале
Oglas
Палачинке су десерт који се никада не одбија, неко их обожава намазене кремом, док су другима незамисливе без џема.
Са шарама, наравно, можете да се играте. С обзиром на то је сезона јагода, нећете погрешити ако ове чоколадне шаре зачините црвеним, сочним лепотицама.
Састојци:
- 2 јајета
- 200 г брашна (предлог је меко, пшенично Т-400)
- 200 мл млека
- 200 мл киселе воде + додатних 50 - 100 мл
- прстохват соли
- 2 кашике уља
Додатно:
- 50 г отопљене чоколаде за кување
- 1 кашика какаоа
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)
Припрема:
- Умутите јаја, додајте млеко и 100 г брашна, затим и остатак брашна, прстохват соли и 2 дцл киселе воде.
- На крају додајте још две кашике уља и оставите да одстоји пола сата.
- Смеса ће се згуснути па додајте још мало киселе воде.
- Од ове смесе одвојите једну кутлачу са стране, додајте 1 кашику какаоа и 50 г отопљене чоколаде,умутите да се маса изједначи.
- Загрејте тигањ са пар капи, затим вишак уља пребрисати убрусом, смањите температуру на средњу и излијте кутлачу смесе.
- По њој одмах шарарајте тамном смесом (користите кесу за шлаг којој сте претходно одсекли врх).
Не зна се да ли су укусније или лепше изгледају.
Када се палачинка одвоји од ивице тигања окрените на другу страну, пржите док лепо не порумни.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas