Samo tri sastojka su dovoljna da bi se napravio ovaj italijanski klasik. Međutim, sva tri sastojka moraju da budu sveža i odličnog kvaliteta.
Najjednostavnija jela su obično i najbolja. Za kapreze salatu je najvažnije da, pošto se koriste samo tri sastojka, budu pravilno poređani da salata izgleda lepo.
Pročitajte još: Za 20 MINUTA napravite SOČNE kolačiće od šake TREŠNJA (Foto)
Sastojci:
- struk bosiljak
- kuglica mocarela sira
- dva sveža paradajza
- maslinovo ulje
- balzamiko sirće
- začini (po želji)
- pesto (po želji)
Priprema:
Paradajz se opere i iseče na kolutove, ni debele ni tanke, već debljine pola santimetara. Odaberu se lepi listovi bosiljka i na svaki kolut paradajza se stavi po jedan list. Mocarela se, takođe, iseče na kolutove ne deblje od paradajza. Mocarela se naređa na bosiljak.
Pročitajte još: Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO
Salata se začini maslinovim uljem i balzamiko sirćetom. Prema želji na salatu može da se stavi i pesto.