Само три састојка су довољна да би се направио овај италијански класик. Међутим, сва три састојка морају да буду свежа и одличног квалитета.
Најједноставнија јела су обично и најбоља. За капрезе салату је најважније да, пошто се користе само три састојка, буду правилно поређани да салата изгледа лепо.
Прочитајте још: За 20 МИНУТА направите СОЧНЕ колачиће од шаке ТРЕШЊА (Фото)
Састојци:
- струк босиљак
- куглица моцарела сира
- два свежа парадајза
- маслиново уље
- балзамико сирће
- зачини (по жељи)
- песто (по жељи)
Припрема:
Парадајз се опере и исече на колутове, ни дебеле ни танке, већ дебљине пола сантиметара. Одаберу се лепи листови босиљка и на сваки колут парадајза се стави по један лист. Моцарела се, такође, исече на колутове не дебље од парадајза. Моцарела се наређа на босиљак.
Прочитајте још: Не знате шта ћете за ручак? Ево предлога - брзи ЗЕЛЕНИ РИЖОТО
Салата се зачини маслиновим уљем и балзамико сирћетом. Према жељи на салату може да се стави и песто.