Oglas
· · Komentari: 0

DOMAĆI PARADAJZ SOS: Vreme je za pripremu zimnice

Septembar je vreme kada se u brojnim kuhinjama pripremaju zimnice

1726309073_5937d39a8f87d7f6e70955c6bbd7d080e0467eb5.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Sastojci:

  • 3 kg paradajza
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki luk
  • 3 čena belog luka, sitno narendana
  • so po ukusu
  • 1-2 kašičice origana
  • 7-8 listova bosiljka
  • 30 ml limunovog soka ili sirćeta

Recept za domaći paradajz sos:

Za domaći paradajz sos napunite veliki lonac vodom i pustite da proključa. U međuvremenu pripremite led. Isecite paradajz i urežite plitko "x" na dnu svakog paradajza. Paradajz blanširajte u ključaloj vodi 30-60 sekundi, a zatim stavite u na led. Nakon toga oljuštite kožu sa paradajza.

Iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte seckani crni luk i pržite na laganoj vatri dok ne porumeni, oko 7-8 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 2 minuta.

U šerpu dodajte seckani paradajz i začinite solju, origanom i bosiljkom. Pustite da provri, smanjite vatru i dinstajte 60-90 minuta (dok skoro sva tečnost ne ispari i paradajz ne dobije gustu konzistenciju poput džema). Često mešajte. Na kraju dodajte sirće, promešajte i ugasite vatru. Ako više volite tečni paradajz sos, izradite sos u pire pomoću ručnog blendera. Prebacite u tegle i dobro zatvorite. Možda će vas zanimati i originalni recept za marinara sos.

(Stvar ukusa)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas