Šljive su jedna od najukusnijih voćki kojih tokom jeseni, kada sazrijevaju, ima u izobilju. Od njih možete napraviti sjajne poslastice, a mi vam donosimo recept za zdravu tortu sa šljivama.
Torta sa šljivama je jednostavna, a treba vam samo 12 komada ovih voćki, piše Azra.hr.
Sastojci:
za biskvit:
250 g brašna
2 čajne kašičice praška za pecivo
2 čajne kašičice cimeta
pola čajne kašičice đumbira
pola šolje smeđeg šećera
80 g mlevenih badema
2 supene kašike mlevenih semenki
1 šolja jogurta
pola šolje kokosovog ulja
1/3 šolje sojinog biljnog napitka
1 čajna kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
za preliv:
12 šljiva
1 supena kašika smeđeg šećera
Način pripreme
Zagrejte rernu na 165 Celzijusa, a kalup obložite papirom za pečenje.
Najpre, u jednoj posudi pomešajte suve sastojke, odnosno brašno, smeđi šećer, so, đumbir, cimet, prašak za pecivo i bademe.
U posebnoj posudi pomešajte mlevene lanene semenke s tri supene kašike vode i ostavite ih 10 minuta da odstoje.
Zatim, u lanene semenke umešajte preostale mokre sastojke, odnosno kokosovo ulje, sojin biljni napitak, ekstrakt vanile i jogurt.
Šljive iseckajte na kockice, potom ih pomešajte s kašikom smeđeg šećera i izgnječite.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU