Oglas
· · Komentari: 0

NOVA ZDRAVA TORTA SA VIŠNJAMA: Napravite ovaj ukusni recept

Šljive su jedna od najukusnijih voćki kojih tokom jeseni, kada sazrijevaju, ima u izobilju. Od njih možete napraviti sjajne poslastice, a mi vam donosimo recept za zdravu tortu sa šljivama.

1727944648_shutterstock_2508938327.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Torta sa šljivama je jednostavna, a treba vam samo 12 komada ovih voćki, piše Azra.hr.

Sastojci:
za biskvit:

250 g brašna

2 čajne kašičice praška za pecivo

2 čajne kašičice cimeta

pola čajne kašičice đumbira

pola šolje smeđeg šećera

80 g mlevenih badema

2 supene kašike mlevenih semenki

1 šolja jogurta

pola šolje kokosovog ulja

1/3 šolje sojinog biljnog napitka

1 čajna kašičice ekstrakta vanile

prstohvat soli

za preliv:

12 šljiva

1 supena kašika smeđeg šećera

Način pripreme 

Zagrejte rernu na 165 Celzijusa, a kalup obložite papirom za pečenje.

Najpre, u jednoj posudi pomešajte suve sastojke, odnosno brašno, smeđi šećer, so, đumbir, cimet, prašak za pecivo i bademe.

U posebnoj posudi pomešajte mlevene lanene semenke s tri supene kašike vode i ostavite ih 10 minuta da odstoje.

Zatim, u lanene semenke umešajte preostale mokre sastojke, odnosno kokosovo ulje, sojin biljni napitak, ekstrakt vanile i jogurt.

Šljive iseckajte na kockice, potom ih pomešajte s kašikom smeđeg šećera i izgnječite.

Žena 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas