Шљиве су једна од најукуснијих воћки којих током јесени, када сазријевају, има у изобиљу. Од њих можете направити сјајне посластице, а ми вам доносимо рецепт за здраву торту са шљивама.
Торта са шљивама је једноставна, а треба вам само 12 комада ових воћки, пише Азра.хр.
Састојци:
за бисквит:
250 г брашна
2 чајне кашичице прашка за пециво
2 чајне кашичице цимета
пола чајне кашичице ђумбира
пола шоље смеђег шећера
80 г млевених бадема
2 супене кашике млевених семенки
1 шоља јогурта
пола шоље кокосовог уља
1/3 шоље сојиног биљног напитка
1 чајна кашичице екстракта ваниле
прстохват соли
за прелив:
12 шљива
1 супена кашика смеђег шећера
Начин припреме
Загрејте рерну на 165 Целзијуса, а калуп обложите папиром за печење.
Најпре, у једној посуди помешајте суве састојке, односно брашно, смеђи шећер, со, ђумбир, цимет, прашак за пециво и бадеме.
У посебној посуди помешајте млевене ланене семенке с три супене кашике воде и оставите их 10 минута да одстоје.
Затим, у ланене семенке умешајте преостале мокре састојке, односно кокосово уље, сојин биљни напитак, екстракт ваниле и јогурт.
Шљиве исецкајте на коцкице, потом их помешајте с кашиком смеђег шећера и изгњечите.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ