Prepustite se ukusima detinjstva
Kada pomenemo slatkiše, medeno srce mnogima će biti u prva tri izbora. Ova sočna čokoladna poslastica koja se topi u ustima veoma se lako priprema. Može biti i posna i mrsna verzija je pogodna za jelo tokom cele godine.
Evo kako da ovu poslasticu napravite za samo nekoliko minuta i počastite sebe i svoje najbliže.
Sastojci:
250 ml kisele vode
120 ml ulja
200 g šećera
1 kašika pekmeza po izboru
250 g brašna
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Za premaz:
3 kašike pekmeza
Za glazuru:
100 g posne čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Kakao, sodu bikarbonu, brašno i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Smesu ručno izmiksati i izručiti u podmazan pleh. Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.
Kurir
Bonus video: