Препустите се укусима детињства
Када поменемо слаткише, медено срце многима ће бити у прва три избора. Ова сочна чоколадна посластица која се топи у устима веома се лако припрема. Може бити и посна и мрсна верзија је погодна за јело током целе године.
Ево како да ову посластицу направите за само неколико минута и почастите себе и своје најближе.
Састојци:
250 мл киселе воде
120 мл уља
200 г шећера
1 кашика пекмеза по избору
250 г брашна
3 кашике какаоа
1 кашичица соде бикарбоне
1 кашичица цимета
За премаз:
3 кашике пекмеза
За глазуру:
100 г посне чоколаде
2 кашике уља
Припрема:
Какао, соду бикарбону, брашно и цимет помешати. Сјединити киселу воду, уље, шећер и пекмез, па додати суве састојке. Смесу ручно измиксати и изручити у подмазан плех. Пећи колач у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око 25 минута. Врућ колач премазати пекмезом. Чоколаду истопити са уљем, па прелити преко прохлађеног колача.
Курир
Бонус видео: