Jučerašnji hleb ne morate bacati, već ga iskoristite da napravite pitu.
Ukoliko vam je ostalo jučerašnjeg, ili pak starijeg hleba, nemojte ga bacati, već ga isecite na kockice i napravite ukusnu pitu koja je idealna za večeru, kao i doručak.
Priprema se brzo, a ukus će vas iznenaditi.
Pročitajte još: Ne bacajte BAJAT HLEB: Dodajte mu OVE začine, i biće ukusniji od SVEŽEG!
Sastojci:
500 ml jogurta
200 ml kisele pavlake
4 jaja
100 ml ulja
10 gr soli
10 gr praška za pecivo
500 gr starog hleba
Pored ovih glavnih sastojaka, u pitu možete dodati još i šunku, ili viršle, kačkavalj ili mladi sir.
Priprema:
Prvo umutite jaja, so, ulje, zatim jogurt i pavlaku. Potom dobijenoj smesi dodajte prašak za oecivo, i sve lepo sjedinite.
Ako ste odlučili da dodate još nešto po izboru, u dobijenu smesu ubacite izabrane namirnice.
U pouljenu vatrostalnu posudu ravnomerno posložite stari hleb isečen na kockice i prelijte spremljenom smesom. Potom varjačom malo pritisnite smesu, kako bi je hleb što bolje upio.
Poslažite još jedan red hleba po vrhu i ostavite ga da odstoji tako desetak minuta, dok vam se rerna zagreje na 200 stepeni, jer će se hleb na taj način dodatno natopiti.
Po želji možete posuti susam i premazati žumancetom.
U zagrejanu rernu stavite pitu da se peče oko 30 minuta, i kada bude gotova, pokrijte je krpom i ostavite da odstoji 10 minuta, pa je poslužite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU