Kombinacija mediteranskih začina učiniće ovu kajganu posebno ukusnom.
Italijanska kajgana je idealna večera za tople dane. Što više stavite začina, to će jelo biti ukusnije.
Sastojci:
3 jaja
Kašika maslinovog ulja
Paradajz sa pulpom (količina po ukusu)
Prstohvat smeđeg šećera
Jogurt
2 čena belog luka seckanog
Pola glavice crnog luka
Crvena paprika
Začini: peršun, ruzmarin, origano
Pročitajte još: Torta - kolač od banana i piškota: Recept za ovaj letnji dezert tražiće vam svi (VIDEO)
Priprema:
U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati sitno iseckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša. Uz mešanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuvati dok tečnost ne ispari.
Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tiganj i na laganoj vatri spremati večeru dok jaja ne budu dovoljno pržena.
U dubljoj posudi pomešati jogurt sa belim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU