Sjajna ideja za večeru u dvoje ili možda celu ekipu
Oglas
Isporbali smo jedan recept i poželeli da podelimo sa vama.
Sastojci
- 250grama nekuvane pene testenine
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, mleven
- 2 konzerve (po 400 grama) italijanski paradajz isečen na kockice, neoceđen
- 1 konzerva (400 grama) pasulja kanelinija, isprana i oceđena
- 1 pakovanje (250grama) svežeg spanaća, isečenog
- 1/4 šolje narezanih zrelih maslina
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 šolje rendanog parmezana
Uputstva
- Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.
- U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte beli luk; kuvajte i mešajte 1 minut.
- Dodajte paradajz i pasulj.
- Dovesti do ključanja.
- Smanjite toplotu; dinstati, nepokriveno, 5-7 minuta da se ukusi spoje.
- Dodajte spanać, masline, so i biber; kuvajte i mešajte na srednjoj vatri dok spanać ne uvene.
- Ocediti testeninu; na vrhu sa mešavinom paradajza i sirom.
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji
1 šolja mešavine paradajza sa 1 šoljom testenine i 2 kašike sira: 491 kalorija, 13 g masti (3 g zasićenih masti), 9 mg holesterola, 1505 mg natrijuma, 77 g ugljenih hidrata (14 g šećera, 9 g vlakana), 19 g proteina.
Nadamo se da će vam se svidete,a očekujemo i utiske. PRIJATNO!
BONUS VIDEO:
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas