Oglas
· · Komentari: 0

PILETINA KOJA SE TOPI U USTIMA: Sprema se za 15 minuta

Ukoliko nemate ni vremena ni ideje šta da spremate za ručak probajte ovako da spremite piletinu

1709972323_shutterstock_1527068441.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Ukliko ste ljubitelji piteline, ali više nemate ideja na koji način da je spremite probajte da je napravite na ovaj način. Jako se kratko priprema, a toliko je ukusna da se brže pojede nego što se napravi. Malo sastojaka vam je potrebno, a uživaćete. 

POTREBNI SASTOJCI

  • 400g pilenite 
  • 3dl mleka
  • 1dl jogurta
  • 3 kašike pavlake 
  • 2kašike majoneza 
  • 100-200g kačkavalja 
  • Glavica luka (ukoliko ga volite)
  • 30g putera
  • Začini po želji

NAČIN PRIPREME

Uzmite piletinu i iseckajte je na što sitnije kockice. Kada ste to uradili sipajte malo jogurta preko čisto da prelijete piletinu.  Zatim iseckajte luk. Odložite ga sa strane i za to vreme na tiganj na laganoj vatri ostavite puter da se istopi i nakon toga preko stavite luk. Kada vidite da se luk malo ispržio na njega odma dodajte meso i ostavite ga oko 10 minuta da se prži i na svakih 2 minuta ga promešajte. Za to vreme u jednu posudu sipajte 3dl mleka 1dl jogurta, 3 kašike pavlake, 2 kašike majoneza i sve to promešajte. Na tu smesu dodajte zašine po želji. Možete da stavite vegetu, origano beli luk, bosiljak ili bilo koje začine koje volite i koje inače koristite. Kada ste ispržli meso smanjite vatru i dodajte ovu smesu u piletinu i mešajte da se sve sjedini. Sve vreme mešajte i nakon 5 minuta dodajte kačkavalj i sačekajte da se istopi i sve promešajte. 

Kao priloge možete napraviti krompir pire, bilo koje testo ili neku salatu. Ova kombinacija ide dobro uz sve.

Prijatno!

Bonus video: 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas