Ukoliko nemate ni vremena ni ideje šta da spremate za ručak probajte ovako da spremite piletinu
Ukliko ste ljubitelji piteline, ali više nemate ideja na koji način da je spremite probajte da je napravite na ovaj način. Jako se kratko priprema, a toliko je ukusna da se brže pojede nego što se napravi. Malo sastojaka vam je potrebno, a uživaćete.
POTREBNI SASTOJCI
- 400g pilenite
- 3dl mleka
- 1dl jogurta
- 3 kašike pavlake
- 2kašike majoneza
- 100-200g kačkavalja
- Glavica luka (ukoliko ga volite)
- 30g putera
- Začini po želji
NAČIN PRIPREME
Uzmite piletinu i iseckajte je na što sitnije kockice. Kada ste to uradili sipajte malo jogurta preko čisto da prelijete piletinu. Zatim iseckajte luk. Odložite ga sa strane i za to vreme na tiganj na laganoj vatri ostavite puter da se istopi i nakon toga preko stavite luk. Kada vidite da se luk malo ispržio na njega odma dodajte meso i ostavite ga oko 10 minuta da se prži i na svakih 2 minuta ga promešajte. Za to vreme u jednu posudu sipajte 3dl mleka 1dl jogurta, 3 kašike pavlake, 2 kašike majoneza i sve to promešajte. Na tu smesu dodajte zašine po želji. Možete da stavite vegetu, origano beli luk, bosiljak ili bilo koje začine koje volite i koje inače koristite. Kada ste ispržli meso smanjite vatru i dodajte ovu smesu u piletinu i mešajte da se sve sjedini. Sve vreme mešajte i nakon 5 minuta dodajte kačkavalj i sačekajte da se istopi i sve promešajte.
Kao priloge možete napraviti krompir pire, bilo koje testo ili neku salatu. Ova kombinacija ide dobro uz sve.
Prijatno!