U ovom receptu , fil se drugačije pravi a slanina daje posebnu draž.
![1698914263_shutterstock_1668139123.jpg](/cache/images/2/4/e/3/e/24e3e3b9415c50227d356e7cf3ce02490c459bd6.jpg)
Sastojci:
- 2,5 kg kiselog kupusa
- 500 g svinjskog mlevenog mesa
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 250 g pirinča
- 300 g svinjskih sušenih rebara
- 50 g slanine
- 50 g sremske kobasice
- lovorov list
- jaje
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 3 kašičice biljnog začina
- 2 kašičice mlevene paprike
- voda
Priprema
Odvojite listove kupusa i potopite ih malo u vodu. Četvrtinu glavice iseckajte na kockice. Na dno šerpe u kojoj ćete kuvati sarmu stavite nekoliko listova. Preko stavite malo kockica kupusa, seckanu kobasicu i suva rebra. U tiganju propržite crni luk, beli luk i seckanu slaninu, potom tu smesu istresite u činiju, dodajte mleveno meso (obe vrste), pirinač, jaje i začine pa sve dobro promešajte rukama. Uvijajte sarme i ređajte u šerpu. Između stavljajte suva rebra, kobasice i seckan kupus. Na kraju ubacite lovorov list, prekrijte listovima kupusa, nalijte nalijte vodom i kuvajte. Prekrijte sarmu tanjirom i kuvajte 3 sata na laganoj vatri. Dolivajte toplu vodu po potrebi. 15 ak minuta pred kraj dodajte zapršku.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU