Zeleni sok od jabuke postao je pravi prirodni eliksir za lepšu kožu, zdravu kosu i vitku liniju. Ovaj osvežavajući napitak, bogat antioksidansima i vitalnim nutrijentima, nije samo ukusan, već pruža niz dobrobiti koje će vam pomoći da se osećate i izgledate bolje.

Jedna od ključnih prednosti zelenog soka od jabuke je njegova sposobnost da doprinese zdravlju vaše kože. Visok sadržaj antioksidanasa poput polifenola i flavonoida pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, usporavajući proces starenja. Uz to, vitamini A, B, C i E podstiču proizvodnju kolagena, što kožu čini elastičnom i hidriranom.
Prirodne kiseline prisutne u jabuci, kao što su jabučna i vinska, blago eksfoliraju kožu, uklanjajući nečistoće i poboljšavaju tonus. Zeleni sok takođe dubinski hidrira kožu i kosu, pružajući im optimalnu vlažnost.
Za kosu, zeleni sok od jabuke može postati pravi saveznik. Gvožđe i vitamini B kompleksa pomažu u jačanju kose, smanjujući njeno opadanje, dok se bogatstvo vitamina A i E bori protiv peruti i održava zdravlje vlasišta. Ovaj napitak ne samo da jača kosu, već je i prirodni balzam za kosu, čineći je zdravijom i sjajnijom.
Zeleni sok nije samo koristan za kožu i kosu, već ima i mnoge prednosti za celokupno zdravlje. Pektin iz jabuke poboljšava probavu i pomaže u detoksikaciji organizma, smanjujući nadutost i eliminišući toksine. Flavonoidi u ovom napitku podržavaju zdravlje srca i krvnih sudova, dok smanjuju holesterol i stabilizuju nivo šećera u krvi. Takođe, ubrzava metabolizam, pomažući u sagorevanju masti i podržavajući mršavljenje.
Ako želite da maksimalno iskoristite prednosti zelenog soka od jabuke, konzumirajte ga na prazan stomak, najbolje ujutru i to pre doručka. Nemojte nikako dodavati šećer, kako bi se sačuvala njegova prirodna snaga. Takođe, ne ljuštite jabuku, jer najveća količina vlakana, vitamina i minerala nalazi se upravo u kori.
Recept za smuti od zelene jabuke, kivija i đumbira:
Sastojci:
1 zelena jabuka
1 kivi
Sok od ½ limuna
1 komadić đumbira
½ čaše vode
Priprema:
Operite jabuku i iseckajte je na komade. Oljuštite kivi i iseckajte ga na sitnije komade. Ubacite sve sastojke u blender i miksujte dok ne dobije glatku teksturu.