Slatke i čokoladne, prste da poližete.
Ukoliko ste ljubitelji slatkiša ovo je odlična prilika da se zasladite i napravite ovaj slasni užitak
Potrebno je
450 g brašna
11 g kvasca
250 ml mleka
40 g šećera
1 jaje
1/2 kašičice soli
1 kesica vanilin šećer
50 g putera
Za ganaš:
250 g slatke pavlake
250 g čokolade
Priprema
U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Sjedinite sastojke pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda postepeno dodajte prosejano brašno (pola količicine) i so i lepo sjedinite. Jaja sa šećerom umutite, pa u tu smesu dodajte testo i istopljeni puter, i nastavite da mutite postepeno dodajući preostalo brašno. Stavite testo u posudu pa pokrijte providnom folijom, i ostavite da nadođe 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo. Čašom vadite krofne. Na pleh poređajte krofne, pokrijte ih providnom folijom, i ostavite da odstoje 20 minuta. U tiganju na zagrejanom ulju pržite krofne, dok ne dobiju zlatnu boju. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom pa ganaš sipajte u špric za kolače. Punite špricem prohlađene krofne, pa ih pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Trpeza
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU