Ovaj kolač oduševiće vaše ukućane, a uz male izmene on se može poslužiti i uz posnu trpezu.
Miris kokosa i bele čokolade mami uzdahe svih ljubitelja popularnih Raffaello kuglica. Iako zvuči komplikovano, Raffaello kolač ima još bolji ukus i osvojiće srca snih ukućana.
Pročitajte još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM
Sastojci za koricu:
- 250 grama mlevenog keksa
- 50 grama mlevenog badema
- 100 grama bele čokolade
- 50 grama putera
- 160 mililitara mleka
Sastojci za fil:
- 700 mililitara mleka
- 180 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 grama griza
- 200 grama kokosa
- 130 grama putera
Sastojci za ganaš:
- 50 mililitara slatke pavlake
- 100 grama bele čokolade
Priprema:
Pročitaje još: Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO
Za pripremu korice potrebno je istopiti belu čokoladu i puter, pomešati sa ostalim sastojcima. Nakon toga utisnuti u kalup prečnika 22 centimetra i odložiti u frižider.
Pročitajte još: Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)
Dok se koriza hladi, skuvati fil. Za njega je potrebno da skuvate zajedno mleko, šećer i vanilin šećer. Kada smesa provri, skloniti sa vatre i dodati griz i kokos. Vratiti na ringlu i kuvati još dva minuta. Nakon toga u vruć fil umešati puter da se istopi i sjedini. Rasporediti fil jednako preko ohlađene korice.
Pročitajte još: Ako imate JABUKU i JAJE, napravite poslasticu za PET minuta! (FOTO)
Za pripremu granša potrebno je pomešati slatku pavlaku i belu čokoladu. Juvati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Potom preliti preko fila, ukrasiti kokosom po želji pa staviti u frižider na hlađenje najmanje 30 minuta.
Prijatno!