Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИЗАБЕРИТЕ ПРАВЕ САКСИЈЕ ЗА ЦВЕЋЕ: Неколико правила којих треба да се придржавате када их купујете

Сви обожавамо лепе и украсне сасксије у којима наше биљке изгледају врло „стилизовано“ у нашем дому

1717064790_Foto-Shutterstock-saksije.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Међутим, ако неко није одушевљен украсним саксијама онда су то наше биљке. Колико год чудно звучало, украсна саксија је други водец́и узрок зашто наше биљке вену, након прекомерног заливања.

Комбинација пластичне саксије у украсној саксији је рецепт за неуспех из једноставног разлога што је влага заробљена у подлози јер вишак воде нема начина да нестане. Замислите да стално носите полумокре ципеле…

Решење је једноставно и лежи у правилном избору саксије.

Први избор, саксија вец́ег пречника од пластичне најмање 5 цм. На тај начин биљка је добро проветрена и можете је лако контролисати након заливања. Ако видите влагу, само обришите упијајуц́им папирним убрусима. Постепено, са искуством, видећете да ли се влага акумулира у зависности од сезоне. Посебно зими и после сваког заливања, најбоље је да ваша биљка остане ван било које саксије најмање 24 сата.

Друга опција, керамичка саксија или саксија од пропусног материјала. Овде су ствари веома лаке. Керамичке посуде омогућавају најбољу вентилацију у било којој сезони. У овом случају не морате ништа да контролишете, јер вишак влаге нестаје и испарава у ваздух што вец́ина биљака “цени”. Изузетак од правила су емајлиране саксије. Употреба емајла нажалост зачепљује пролазак ваздуха, па зато будите пажљиви!

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas