Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА ПРАЊЕ ПАТИКА: Може вам помоћи да вратите обући белину за само неколико секунди

Без рибања, омиљене патике изгледаће као да сте их тек купили

1723986486_c6fbfc5ad13d7bf99cd3d4a9bd2113488d7b91b9.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Беле патике су као мала црна хаљина или фармерке – свако од нас их је купио макар једном у животу. Поред тога што се слажу уз сваки аутфит, оне „бришу“ године и чине да изгледамо модерно и младалачки.

Ипак, већ после неколико ношења беле патике је неопходно опрати, а то је прилично захтеван посао. Рибање пастом за зубе или потапање у раствор воде, прашка за веш и соде бикарбоне неретко се заврши фијаском, па патике добију жућкасту нијансу и као такве обично заврше на дну ципеларника.

Једна девојка је на друштвеној мрежи ТикТок открила како одржава чистоћу белих патика, и то без рибања, трљања и куповине чудотворних средстава за избељивање. Она је своје патике понела у ауто-перионицу и опрала их водом из перача под притиском, који је користила и за прање свог аутомобила. После свега неколико секунди прљаве и блатњаве патике постале су беле као снег!

– Прање белих патика у ауто-перионици 1000/10 – написала је Рејла Монтавло уз снимак који је поделила, а који је за кратко време добио велики број свиђања.

Она није једина која је прибегла овом трику; многи су открили да прање патика под јаким притиском воде уклања све нечистоће, чинећи да оне изгледају као нове. Због тога, барем у Америци, није реткост да возачи долазе у ауто-перионицу у кломпама и из аутомобила ваде неколико пари некада белих патика које пролазе кроз исти третман као и њихов аутомобил.

– Радите паметније, а не теже – једна је од порука коју су поделили они који беле патике „враћају у живот“ у ауто-перионици.
Било је и оних који су патике прали помоћу перача под притиском, али без изувања. Иако је после оваквог необичног туширања обућа споља била беспрекорно бела, јасно је да унутрашњост патика није била очишћена.

Иако је прање белих патика перачем под притиском за многе одлично решење, на ТикТоку и даље има оних који верују у традиционалне начине прања.

– Најбоље је да их изрибаш на старински начин, сапуном и четком, а онда да их потопиш у избељивач и на крају опереш у веш-машини.

– Оперите их у веш-машини, то је увек добро решење – били су неки од коментара.

Ипак, чини се да су заговорници прања патика у ауто-перионици били бројнији.

– Мој муж одавно пере патике кад одвезе аутомобил на прање, али их обавезно изује, поређа уза зид, па тек онда усмери перач под притиском и тако их пере. После тога заиста буду као нове.

– Сигурна сам да не желите да видите повреде које су неки људи задобили прањем белих патика на ногама перачем под притиском. Можете да направите себи озбиљан проблем, не радите то – гласила су упозорења.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas