Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА ДА ПАТИКЕ КАД ВАС НОВЕ ПАТИКЕ СТЕЖУ: Ово је најједноставнији начин да их разгазите

Како разгазити патике?

1727862759_shutterstock_2496887881.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Купили сте патике које су тако добре, лепе, посебне и много вам се допадају, али када сте у њима изашли на улицу схватили сте да вас стежу. И када се питате у шта сте гледали и како се то десило немате одговор, осим да су вам се допале на први поглед. Али не брините. Лако их можете проширити. Скоро увек, пише Домино.

Изаберите неки од предложених начина. Добићете сјајне резултате.

Најједноставније је да их обујете и носите по кући или око куће све док вам не легну како треба. Пре него што то урадите намажите их шпиритусом, алкохолом или средством за омекшавање веша и онда обујте своје патике. Ходајте у њима да се разгазе.

Можете да замолите неког из куће који има само мало већи број од вашег да их носи неко време уместо вас.

Једно од лаких решења је и да обујете два пара чарапа, обујете патике и ходате. Наравно, по кући да их не упрљате јер можда ћете ипак морати да их замените за веће.

Ако више волите помоћ стручњака однесите патике код обућара, они имају справице са федерима које управо служе проширењу патика. И није им први пут да то раде радујући добрим исходом своје муштерије.

Ако ни то није довољно можете да извадите уложак или га замените неким тањим. Тако ћете добити најмање пола броја а можда чак и цео.

Ово су били неки једноставни начини за проширивање патика.

Сада предлажемо мало компликованије захвате.

Како разгазити патике

Проверите како лед може да прошири патике. За то је потребно да напуните кесе са водом. Али воду морате ставити можда у више кеса проверавајући да негде не пуштају воду. Вода се шири када се заледи па наслућујете шта треба даље чинити. Кесе са водом гурните у патике а онда их сместите у замрзивач. Потребно је око десетак сати да се вода замрзне а за то време патике оставите у замрзивачу. Вода се замрзава, лед се шири а и ваше патике. После десетак сати извадите патике и пробајте. Требало би да буду проширене.

Можете да покушате да проширите патике тако што ћете користити кромпир. Ољуштите кромпир и обликујте га тако да може добро да се угура у прсте патике. Оставите га преко ноћи а изјутра проверите резултат. Не гарантујемо да нећете добити и флеке или непријатне мирисе на патикама приде.

Можете за проширење ваших лепих, нових патика да користите и фен за косу. Обујте патике а онда загревајте феном, али на умереној топлоти да не бисте оштетили патике. Држите око тридесетак секунди на једној па на другој нози. Понављате ово неколико пута равномерно загревајући патике са свих страна. Мрдајте прстима и померајте колико можете стопала док загревате патике.

Патике можете проширити и тако што ћете у њих убацити додатни уложак а онда их носити неколико дана.

Можете у патике да нагурате крпе или мекани папир натопљен алкохолом и оставити да стоји преко ноћи. Урадите то неколико пута и патике ће се сигурно проширити.

Тесне патике – Како препознати

И немојте се нервирати што сте купили мале патике. Стручњаци тврде да две трећине људи носи преуске патике.

Можда се понесете тако што увек купујете одређени број и не водите довољно рачуна при куповини сматрајући да ће ваш број увек значити и исту величину патика. Али то није тако.

Све зависи од модела. Можда облик нове патике не одговара вашем стопалу. Можда је простор за прсте преузак. Можда су патике шире а краће него што је уобичајено.

Зато морате обавезно да пробате патике које купујете.

Ако су вам прсти стешњени, преклопљени немојте их куповати. Значи да су вам патике тесне.

Ако вам пета не легне како треба него се по мало извлачи кад ходате то није модел за вас.

Чули сте приче како су баке куповале патике својој деци. Тако што убаце свој прст иза пете а ако има довољно места, патике су потаман.

(Крстарица)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas