Ма колико за себе сматрате да сте искусни у кухињи, сваки савет је увек добродошао.
Искусне домаћице неретко извуку необиче трикове и савете како да намирнице дуже трају, како да и хскладиштите на прави начин или како да научите да купујете намирнице у складу са реалним потребама ваше породице.
Доносимо вам пет необичних савета, које сигурно нисте знали. Бар не свих пет!
Бели лук спречава труљење воћа. Наиме, он успешно спречава пребрзо труљење воћа. Зато неколико преполовљених ченова белог лука ставите између воћа у чинију и гледајте како оно данима може остати свеже.
Прочитајте још: ПЕНТХАУС КОЈИ ОДУЗИМА ДАХ: Стан од 57 милиона долара (ФОТО)
Замрзните свеже зачинско биље. Изрежите зачинско биље, са мало пилеће супе ставите у калуп за прављење леда и замрзните. Коцкице ће дати укус умацима од поврћа, рижоту и супама. Можете то учинити и са наном, но уместо супе ставите воду. Замрзнуте коцкице можете убацивати у ледени чај и уживати у њима сваки дан.
Прочитајте још: Боје које по ФЕНГ ШУИЈУ доносе лошу енергију: Ове елементе одмах морате избацити из купатила
Како да кувано поврће задржи боје. У овоме ће вам помоћи један једноставан трик - у кипућу воду додајте на врх ножа мало соде бикарбоне.
Прочитајте још: ДЕКОРАЦИЈА ДОМА према ФЕНГ ШУИЈУ: Важно је да ово буде први корак
Пржење рибе без непријатних мириса. Када пржите рибу, са њом пржите и половину јабуке и неће бити непријатног мириса пржења рибе. За сваку следећу туру рибе морате ставити и половину јабуке са изрезаном страном на дну тигања.
Укуснија кромпир салата. Код припреме кромпир салате, кромпир пре резања потопите неколико минута у млеко. Добићете богатији укус.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ