Ma koliko za sebe smatrate da ste iskusni u kuhinji, svaki savet je uvek dobrodošao.
Iskusne domaćice neretko izvuku neobiče trikove i savete kako da namirnice duže traju, kako da i hskladištite na pravi način ili kako da naučite da kupujete namirnice u skladu sa realnim potrebama vaše porodice.
Donosimo vam pet neobičnih saveta, koje sigurno niste znali. Bar ne svih pet!
Beli luk sprečava truljenje voća. Naime, on uspešno sprečava prebrzo truljenje voća. Zato nekoliko prepolovljenih čenova belog luka stavite između voća u činiju i gledajte kako ono danima može ostati sveže.
Pročitajte još: PENTHAUS KOJI ODUZIMA DAH: Stan od 57 miliona dolara (FOTO)
Zamrznite sveže začinsko bilje. Izrežite začinsko bilje, sa malo pileće supe stavite u kalup za pravljenje leda i zamrznite. Kockice će dati ukus umacima od povrća, rižotu i supama. Možete to učiniti i sa nanom, no umesto supe stavite vodu. Zamrznute kockice možete ubacivati u ledeni čaj i uživati u njima svaki dan.
Pročitajte još: Boje koje po FENG ŠUIJU donose lošu energiju: Ove elemente odmah morate izbaciti iz kupatila
Kako da kuvano povrće zadrži boje. U ovome će vam pomoći jedan jednostavan trik - u kipuću vodu dodajte na vrh noža malo sode bikarbone.
Pročitajte još: DEKORACIJA DOMA prema FENG ŠUIJU: Važno je da ovo bude prvi korak
Prženje ribe bez neprijatnih mirisa. Kada pržite ribu, sa njom pržite i polovinu jabuke i neće biti neprijatnog mirisa prženja ribe. Za svaku sledeću turu ribe morate staviti i polovinu jabuke sa izrezanom stranom na dnu tiganja.
Ukusnija krompir salata. Kod pripreme krompir salate, krompir pre rezanja potopite nekoliko minuta u mleko. Dobićete bogatiji ukus.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU