Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОД ОВОГА ЋЕ ВАШИ ПЕШКИРИ ПРЕДИВНО МИРИСАТИ: Уклања флеке и са одеће, а боја се враћа као нова

Испробајте ово код куће

1722338910_shutterstock_2231063895.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Хидроген пероксид је средство које увек треба да имате у кући, а користићете га како за прву помоћ код посекотина и дубљих огреботина, тако и за разне прилике у домаћинству.

Међутим, док се за прву помоћ користи тропроцентни хидроген, за кућне послове можете купити и онај у концентрацији од 30 одсто. 

Хидроген пероксид за бељење веша

Бели веш често пожути, остају на њему честице старог детерџента и фабричких омекшивача. За решавање овог проблема сипајте једну чашу тропроцентног хидроген пероксида у бубањ веш машине пре прања. Пешкири и постељина ће вам опет бити блиставобели.

Хидроген пероксид за скидање флека

За многе флеке можете употребити и избељивач, али не на осетљивом и обојеном вешу. Уместо овог јаког средства, употребите хидроген пероксид, мада и са њим треба направити малу пробу. Умочите штапић за уши у течност и протрљајте место на тканини које није видљиво. Ако не видите трагове боје на врху штапића, безбедно је да користите ово средство за скидање флека.

Хидроген пероксид за освежавање боје

Боја одеће некад делује избледело због остатака детерџента и омекшивача. Да бисте их уклонили, довољна је једна чаша тропроцентног омекшивача коју ћете помешати са две чаше воде. Сипајте ову мешавину у преграду за омекшивач.

Хидроген пероксид отклања непријатне мирисе

За уклањање непријатних мириса из веша, потопите га у воду у коју сте додали пола чаше хидрогена. Оставите да стоји пола сата и затим оперите на уобичајен начин. Можете да користите ову мешавину и за спортске патике.

Да би хидроген пероксид сачувао своја својства, важно је да га држите у непровидној боци. Немојте га користити заједно са избељивачем, јер је он много јачи и раствориће га у тренутку. Можете да га користите и помешаног са содом бикарбоном, како за дезинфекцију, тако и за уклањање флека и непријатног мириса. Прочитајте и како да направите домаћи омекшивач.

Лепа и срећна 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas