Oglas
· · Komentari: 0

OD OVOGA ĆE VAŠI PEŠKIRI PREDIVNO MIRISATI: Uklanja fleke i sa odeće, a boja se vraća kao nova

Isprobajte ovo kod kuće

1722338910_shutterstock_2231063895.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Hidrogen peroksid je sredstvo koje uvek treba da imate u kući, a koristićete ga kako za prvu pomoć kod posekotina i dubljih ogrebotina, tako i za razne prilike u domaćinstvu.

Međutim, dok se za prvu pomoć koristi troprocentni hidrogen, za kućne poslove možete kupiti i onaj u koncentraciji od 30 odsto. 

Hidrogen peroksid za beljenje veša

Beli veš često požuti, ostaju na njemu čestice starog deterdženta i fabričkih omekšivača. Za rešavanje ovog problema sipajte jednu čašu troprocentnog hidrogen peroksida u bubanj veš mašine pre pranja. Peškiri i posteljina će vam opet biti blistavobeli.

Hidrogen peroksid za skidanje fleka

Za mnoge fleke možete upotrebiti i izbeljivač, ali ne na osetljivom i obojenom vešu. Umesto ovog jakog sredstva, upotrebite hidrogen peroksid, mada i sa njim treba napraviti malu probu. Umočite štapić za uši u tečnost i protrljajte mesto na tkanini koje nije vidljivo. Ako ne vidite tragove boje na vrhu štapića, bezbedno je da koristite ovo sredstvo za skidanje fleka.

Hidrogen peroksid za osvežavanje boje

Boja odeće nekad deluje izbledelo zbog ostataka deterdženta i omekšivača. Da biste ih uklonili, dovoljna je jedna čaša troprocentnog omekšivača koju ćete pomešati sa dve čaše vode. Sipajte ovu mešavinu u pregradu za omekšivač.

Hidrogen peroksid otklanja neprijatne mirise

Za uklanjanje neprijatnih mirisa iz veša, potopite ga u vodu u koju ste dodali pola čaše hidrogena. Ostavite da stoji pola sata i zatim operite na uobičajen način. Možete da koristite ovu mešavinu i za sportske patike.

Da bi hidrogen peroksid sačuvao svoja svojstva, važno je da ga držite u neprovidnoj boci. Nemojte ga koristiti zajedno sa izbeljivačem, jer je on mnogo jači i rastvoriće ga u trenutku. Možete da ga koristite i pomešanog sa sodom bikarbonom, kako za dezinfekciju, tako i za uklanjanje fleka i neprijatnog mirisa. Pročitajte i kako da napravite domaći omekšivač.

Lepa i srećna 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas