Прво правило које сигурно нисте знали - што га више берете, више ће расти.
Обожавамо зачинско биље, непрестано желимо да га угостимо у саксији у својој кухињи, али сваки пут иста прича - после недељу дана пропадне. Прво правило за брање зачинског биља је да што више берете, више ће расти.
Прочитајте још: Трендови унутрашњих боја који ће бити популарни током 2021. године
Већини зачина треба честа берба како би постале бујније и добро обликоване. Са друге стране, приликом одабира биљке за заксију, размислите које зачине највише користите у кухињи и који вам најчешће требају у припреми јела.
У наставку се налазе три најчешће зачина која се узгајају у посудама на кухињском прозору.
Босиљак
Ова биљка успева чак и када се узгаја у лонцима. Уколико овој биљци омогућите добро издренирано тло и пуно сунца, нећете имати проблема са узгојем. Босиљак воли честу бербу и подстицаћете његов раст сваким кидањем листића.
Прочитајте још: Научници утврдили 10 разлога зашто неки људи ТЕШКО МРШАВЕ, а ОСМИ је ПРЕСУДАН
Обавезно уклоните све цветне пупољке који се појаве, јер једном када босиљак почне цветати, укус лишћа је лошији.
Нана
Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ
Постоји много врста нане које можете чак посадити, све заједно у једну већу посуду. Листове можете додавати у пића, воћну салату, а суве користити за припрему зимског чаја. Мента воли обилну влагу и богато тло, а и одличан је борац против лошег задаха из уста па је можете и грицкати.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ