Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Које је најбоље ЦВЕЋЕ за дом према ФЕНГ ШУИЈУ? Буде хармонију и срећу

Фенг шуи нас учи да је свеже цвеће у дому један од најмоћнијих начина да унесете добру енергију и љубав у свој дом

1723636335_shutterstock_1956838867.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Све „живе“ ствари које нас окружују утичу на - енергију "Цхи". Она се налази свуда око нас, а дрвец́е, камење, биљке, вода и свако створење на земљи које "дише" има животну снагу која може утицати на ову моћну енергију. Због тога је важно какво цвеће и биљке имате око себе, јер одишу одређеном енергијом.

Главна ствар је одабрати цвеће које неће пореметити хармоничну циркулацију "Цхи" енергије која тече у вашем дому. Знамо да Фенг шуи предлаже пуно зеленила у дому, биљке са овалним листовима, без трња које неће створити несклад у дому. Али, да ли боја цвећа може да утиче на наше расположење?

Како се испоставило, биљке, захваљујуц́и својим енергетским својствима, могу да побољшају интимну везу у породици. Главна ствар је знати која од њих доприноси ширењу љубавне енергије. Фенг Шуи такође препоручује да увек на столу држите вазу са свежим цвећем. Пожељно је да то буде на средини просторије. На тај начин ће цвеће упијати мирисе и токсине.

Амарилис

Амарилис је леп цвет који својим обликом подсећа на трубу. Спада у најлепше и најтраженије собно цвеће. Овај цвет ц́е вам помоц́и да отворите чула свог срца. Током цветања, Амарилис је невероватно леп. Цветови су велики и обично су у белој, црвеној или розе боји. Никог не остављају равнодушним, а гледајуц́и их стално у вашем дому, бићете испуњени љубављу.

Адиантум

Адиантум је један од најлепших собних папрати. Не воли да ужива у сунцу и друштву "бодљикавих" суседа. Није изненађујуц́е да одише енергијом нежности, бриге и сензуалности. Држите ову биљку поред кревета и одмах ћете осетити пријатне промене у свом интимном животу.

Хибискус

Хибискус се такође назива "пољубац руже", и то са добрим разлогом. Овај цвет зрачи енергијом "љубави", а има благотворно дејство на сексуалне перформансе. Гледајуц́и овај невероватно леп цвет заиста ћете осетити налет емоција.

Циклама

Циклама има моц́ну исцелитељску енергију. Ако се осец́ате тужно и усамљено и чини вам се да је цео свет против вас – набавите овај цвет. Он ц́е вам помоћи да стекнете самопоуздање и осец́ај мира.

Љиљан

Љиљан је прелепа биљка која има добар Фенг шуи. Љиљан промовише хармонију и срећу међу људима. Такође смирује људе и најбоље је држати је у дневној соби.

Зумбул

Зумбул је одличан цвет који је јако битан за Кинезе. Према Фенг шуи традицији, ово је цвеће које се даје драгим људима. Када бирате за поклон, не бирајте цвеће које је јако мало, јер то није добро. Ово цвеће је најбоље држати у саксијама на северу или североистоку.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas