Oglas
· · Komentari: 0

Koje je najbolje CVEĆE za dom prema FENG ŠUIJU? Bude harmoniju i sreću

Feng šui nas uči da je sveže cveće u domu jedan od najmoćnijih načina da unesete dobru energiju i ljubav u svoj dom

1723636335_shutterstock_1956838867.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sve „žive“ stvari koje nas okružuju utiču na - energiju "Chi". Ona se nalazi svuda oko nas, a drveće, kamenje, biljke, voda i svako stvorenje na zemlji koje "diše" ima životnu snagu koja može uticati na ovu moćnu energiju. Zbog toga je važno kakvo cveće i biljke imate oko sebe, jer odišu određenom energijom.

Glavna stvar je odabrati cveće koje neće poremetiti harmoničnu cirkulaciju "Chi" energije koja teče u vašem domu. Znamo da Feng šui predlaže puno zelenila u domu, biljke sa ovalnim listovima, bez trnja koje neće stvoriti nesklad u domu. Ali, da li boja cveća može da utiče na naše raspoloženje?

Kako se ispostavilo, biljke, zahvaljujući svojim energetskim svojstvima, mogu da poboljšaju intimnu vezu u porodici. Glavna stvar je znati koja od njih doprinosi širenju ljubavne energije. Feng Šui takođe preporučuje da uvek na stolu držite vazu sa svežim cvećem. Poželjno je da to bude na sredini prostorije. Na taj način će cveće upijati mirise i toksine.

Amarilis

Amarilis je lep cvet koji svojim oblikom podseća na trubu. Spada u najlepše i najtraženije sobno cveće. Ovaj cvet će vam pomoći da otvorite čula svog srca. Tokom cvetanja, Amarilis je neverovatno lep. Cvetovi su veliki i obično su u beloj, crvenoj ili roze boji. Nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a gledajući ih stalno u vašem domu, bićete ispunjeni ljubavlju.

Adiantum

Adiantum je jedan od najlepših sobnih paprati. Ne voli da uživa u suncu i društvu "bodljikavih" suseda. Nije iznenađujuće da odiše energijom nežnosti, brige i senzualnosti. Držite ovu biljku pored kreveta i odmah ćete osetiti prijatne promene u svom intimnom životu.

Hibiskus

Hibiskus se takođe naziva "poljubac ruže", i to sa dobrim razlogom. Ovaj cvet zrači energijom "ljubavi", a ima blagotvorno dejstvo na seksualne performanse. Gledajući ovaj neverovatno lep cvet zaista ćete osetiti nalet emocija.

Ciklama

Ciklama ima moćnu isceliteljsku energiju. Ako se osećate tužno i usamljeno i čini vam se da je ceo svet protiv vas – nabavite ovaj cvet. On će vam pomoći da steknete samopouzdanje i osećaj mira.

LJiljan

LJiljan je prelepa biljka koja ima dobar Feng šui. LJiljan promoviše harmoniju i sreću među ljudima. Takođe smiruje ljude i najbolje je držati je u dnevnoj sobi.

Zumbul

Zumbul je odličan cvet koji je jako bitan za Kineze. Prema Feng šui tradiciji, ovo je cveće koje se daje dragim ljudima. Kada birate za poklon, ne birajte cveće koje je jako malo, jer to nije dobro. Ovo cveće je najbolje držati u saksijama na severu ili severoistoku.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas