Због неких грешака приликом прања кухињских крпа можете угрозити здравље
![1667564711_profimedia-0381449500.jpg](/cache/images/9/a/4/3/a/9a43acdef00ae15bb08412ef3805ef26857dee40.jpg)
Лоша брига о чистоћи крпа које се користе у кухињи може у великој мери угрозити здравље. Уз помоћ ових пет савета, то више неће бити проблем.
Топлина
Прање крпа на високој температури није довољно да се из њих макну све бактерије. За даљу дезинфекцију може вам помоћи топлина па тако након прања суве крпе ставите у микроталасну на 30 секунди. Крпе након прања одмах сушите и не остављајте их у машини за веш како не би постале легло бактерија којима одговарају влажна подручја.
Само беле
Приликом куповине кухињских крпа изаберите обичне и беле уместо шарених. Беле крпе је једноставније одржавати, а и лакше је уочити када се испрљају Још једна од предности беле боје је и то да неће испрати.
Прочитајте још: ПРАКТИЧНО И ПРИСТУПАЧНО: Један ПРОИЗВОД који имате у КУПАТИЛУ, можете користити на чак 16 НАЧИНА, а да то и не знате
Омекшивач
За прање кухињских крпа немојте користити омекшивач за веш. Он ће умањити њихову моћ упијања течности, а то је одлика која је ипак важнија од мириса.
Замена за избељивач
Ако вам је понестало избељивача, слободно узмите соду бикарбону или сирће. Изразито масне крпе потопите у врелу воду и пустите да одстоје преко ноћи.
Прочитајте још: Ево ШТА СЕ ДЕСИ када убаците ВЛАЖНУ МАРАМИЦУ у машину за веш
Сушење
Сушење на ваздуху најбоље је решење за кухињске крпе које је препоручљиво прати свакога дана и чувати на сувом месту како би се смањила контаминација бактеријама.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ