Овај напитак је многима гадан из једног разлога
Иако је била позната по свом изгледу и глумачким вештинама, можда нисте знали да је Мерилин Монро уживала у кувању. Међутим, због бројних обавеза није имала времена за припрему сложених рецепата, па је преживљавала на брзим и лаким оброцима са високим садржајем протеина, који су јој давали неопходну енергију.
Тако је Мерилин Монро, свако јутро за доручак, конзумирала топло млеко са сировим јајима. У чланку о њеним навикама у исхрани и режиму вежбања, објављеном у часопису "Пагеант" 1952. године, најславнија плавуша Холивуда открила је да свако јутро пре туширања загрева млеко на рингли коју је држала у својој соби.
„Када је млеко вруће, разбијем два сирова јајета, умутим их виљушком у млеко и пијем док се облачим“, рекла је Мерилин.
Такође би додала мултивитаминску таблету свом доручку.
„Сумњам да би било који лекар могао да препоручи хранљивији доручак за запослену девојку попут мене“, нагласила је она.
Монро никада није споменула шта је ручала, па се претпоставља да је то био оброк који је прескочила. Али за вечеру би се почастила месом, од којих је највише волела одреске, јагњец́е котлете и џигерицу са локалне пијаце.
„Печем месо у електричној рерни и једем га са неколико сирових шаргарепа“, објаснила је она.
Да ли су сирова јаја безбедна за јело?
Многи се брину да ц́е се, ако једу сирова јаја, заразити бактеријом салмонеле, али мешавину сирових јаја и протеинских шејкова вец́ годинама конзумирају бодибилдери. Зашто? Верују да на тај начин јачају мишиц́е. Несумњиво постоји ризик од изложености салмонели, међутим, према подацима прикупљеним '90. година, само једно од 20.000 јаја садржи тај ризик, пише "Слате".
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ