Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Проглашена спомеником културе: Сачувана кућа у којој је Мерлин Монро провела последње дане живота (ФОТО)

Чувена куц́а у Лос Анђелесу у којој је Мерилин Монро провела своје последње дане поштеђена је рушења након што је градско вец́е изгласало проглашење куће историјским спомеником културе.

1719560141_ed60713b8691e5b37a4e805bde5133c298ca2702.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Овом одлуком завршава се дуга дебата о судбини куц́е у Брентвуду, коју је Мерлин купила за 75.000 долара 1962. године, само шест месеци пре њене преране смрти.

- Изгубити овај део историје, једини дом који је Монро икада поседовала, био би разоран ударац за очување историје и за град у коме је мање од 3 одсто историјских ознака повезано са наслеђем жена - рекла је чланица савета Трејси Парк, пише Хола.

@јоy.оф.еверyтхинг Тхе цуррент оwнерс оф Марилyн Монрое'с хисториц хоме ин Брентwоод wант то демолисх тхе хациенда-стyле хоусе. Схоулд тхеy бе аллоwед то? #марилyнмонрое #марилyнмонроехоме #марилyнмонроехоусе #ицоницхоме #бреакингнеwс #арцхитецтуре #хисторицхоме #холлywоодхомес #марилyн #демолитион ♬ оригинал соунд - Јоy Оф Еверyтхинг

Некадашње имање чувене глумице је током година доживело значајне промене у власништву, а пар који поседује суседно имање, планирао је да прошири своју имовину рушењем куц́е. Ипак, кућа у којој је Мерлин провела последње дане живота остаће заштићена као споменик културе.

Мерилин је наводно живела у 43 различите куц́е у животу, али је ово била једина кућа коју је она купила и изабрала сама.

Кућа је израђена крајем 30-их година у шпанском стилу, а касније је продата за  7,25 милиона долара. Сматра се да је нетакнута и да још увек поседује детаље из времена када је у њој живела Мерлин Монро.

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas