Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВАКО СЕ ПРАВИЛНО КОРИСИ КРЕМА ЗА СУНЧАЊЕ: Многи греше а да тога нису ни свесни

Многи нису знали да цео живот погрешно стављају крему за сунчање.

1724070747_shutterstock_2269337425.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Многи људи наносе производе за негу на погрешан начин, не размишљајући да заправо тако умањују њихов ефекат. Један од њих је и крема за сунчање, коју већина размазује, а заправо се другачије користи.

Козметички производи могу бити врло збуњујући - који је прави начин за њихову примену, треба ли користити нечега више или мање и слична питања су увек присутна. Велика је вероватноћа да сте погрешно прали лице или неправилно наносили крему за сунчање... Али не брините, трикови стручњака за лепоту Деларе Лалвани требало би да одговоре на сва ваша питања.

Приликом слагања производа један преко другог, опште је правило почети од најтањег и прећи на најдебљи. Ако користите било које производе за лечење стања као што су акне, хиперпигментација, ствари против старења, итд., они би требало да иду пре хидратантне креме, преноси "Сассy Мама".

Који је најбољи начин за наношење?
Средство за чишћење/прање лица

Већина нас не троши довољно времена на чишћење лица. Да бисте добили стварно чисто лице, треба да проведете барем један цео минут масирајући средство за чишћење у кожу чврстим, али нежним кружним покретима, како бисте избацили сву масноћу и прљавштину. Затим проверите да нема остатака тако што ћете лице барем 7-8 пута опрати чистом водом.

Средство за чишћење на бази уља

Увек почните са сувим рукама и сувим лицем. Ако су вам руке или лице мокри, то делује против уља и ваше лице неће бити потпуно чисто. Уљни чистач утрљајте у дланове, а затим га равномерно распоредите по лицу, нежно га масирајте кружним покретима како бисте 'отопили' сву шминку, крему за сунчање и прљавштину. Пустите да уље делује барем минут.

Сада коначно можете навлажити руке и нежно масирати кожу како бисте нанели уље. Уље ће се претворити у млечну течност. Наставите додавати још мало воде и масирати кожу. Сада га једноставно исперите.

Пилинг за лице

Пре него што почнете са трљањем, проверите да ли вам је лице мокро иначе ће зрна изгребати вашу кожу чинећи је осетљивом и црвеном. Сада равномерно распоредите пилинг за лице, трљајући га између руку, а затим га врло нежним, кружним покретима пренесите на лице. Увек почните на подручјима где вам је то најпотребније - попут чела, носа и браде.

Потрошите више времена и зрна на тим зонама, пре него што пређете на друге делове лица. Никад, никад не трљајте подручје испод очију. Тамо је кожа превише крхка и повредићете је.

Тоник и есенција

Постоје три начина примене. Испробајте их све, а затим одлучите који вам одговара. Техника с памучном ватом - натопите вату тоником, почните од Т-зоне, нежно је помичући према споља, према својим образима, затим до браде па завршите с вратом, бришући одоздо према врху.

Техника тапкања прстима - нежно 'тапкајте' тонер у кожу 30 секунди. То побољшава апсорпцију и циркулацију крви. Техника шприцањем - само попрскајте тоник директно на кожу. Ово најбоље функционише ако имате осетљиву кожу.

Серум и уље за лице

Врховима прстију нанесите серум/уље за лице преко чела, образа и браде. Потом га врло нежно притисните длановима у кожу док се потпуно не упије.

Крема за подручје око очију

Кожа око очију је јако осетљива па увек нежно утапкајте крему за подручје око очију. Не заборавите такође да нанесете производ на цео капак, све до обрва. Цело ово подручје треба да одржавате влажним и никада немојте повлачити или вући кожу - утапкајте - подигните прст - утапкајте.

Хидратација

Ако узмете мало хидратантне креме и умасирате је у кожу, то је погрешно - 'прави' начин наношења хидратантне креме је да је утрљате између дланова и 'утапкате, тапкате и утиснете' у кожу.

Зашто? Једноставно.

1. Грејете производ у рукама, што олакшава упијање.

2. Не повлачите и не вучете кожу, што заправо може узроковати фине боре, потпуно супротно од онога што желите постићи.

3. На крају користите мање производа и не оптерећујете кожу.

Крема за сунчање
Ово је јако важно. Крему за сунчање није потребно утрљати у кожу. Требало би 'сести' на вашу кожу, како би је заштитила од сунца. Дакле, трљање заправо не помаже. Морате је равномерно утапкати, тако да остане на површини коже. 

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas