Ванвременска леепота коју жене из Јапана поседују увек је привлачила пажњу
Тајна свежег и младоликог изгледа, али и савршене фигуре код жене из Јапана је у здравој исхрани, али и јапанској култури сервирања малих порција.
Прочитајте још: Први пут - АЈДЕ, други пут - нема смисла, али ТРЕЋИ ПУТ - аман човече! Зашто је ТРЕЋА прељуба КОБНА?
Њихова исхрана већином се састоји од рибе, алги, воћа, соје, пиринча, поврћа и зеленог чаја. Осим што је здрава, сва та храна има и учинак против старења, због чега је некада тешко одредити колико година има нека жена из Јапана.
Жене у Јапану готово увек једу оброке припремљене код куће...
Наоми Моријама, ауторка књиге “Јапанке не старе и не гоје се” открила је неке тајне дуговечности и вечне младоликости чудесних Јапанки.
Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?
1. Жене у Јапану готово увек једу оброке припремљене код куће који се већином састоје од гриловане рибе, кашике пиринча, куваног поврћа, супе, зеленог чаја и воћа. Јапанке конзумирају чак 10 одсто укупне конзумације рибе на свету, а чине само два одсто свјетске популације.
2. Храна се лагано кува или грилује, а уместо хлеба, Јапанке једу пиринач. Уобичајени јапански доручак чине комад рибе, пиринач, тофу, алге, супа, млади лук, омлет и зелени чај, све у малим порцијама. Пиринач једу за сваки оброк и то је највећа разлика између начина живота на Истоку и Западу.
Прочитајте још: Четири једноставна објашњења зашто жене НЕ РАЗУМЕЈУ мушкарце
3. Слатки десерти су реткост у јапанској кухињи, а и када се једу увек је реч о малим количинама. Није да Јапанке не воле чоколаду и колаче, већ једноставно су свесне последица и штетних утицаја слаткиша на здравље.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ