Квасац обилује витаминима којима храни нашу кожу.
Пекарски и пивски квасац богат је витаминима Б групе, као што су витамини Б1, Б2, Б6 и Б12. Они су веома значајни за правилан рад читавог организма, а посебно коже. Њихов недостатак у исхрани, одражава се на скоро све процесе у организму.
Прочитајте још: СТАВ ШМЕКЕРА: Да ли препознајете глумачку легенду? 80-их је пленио својом харизмом, а девојке су ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ (ФОТО)
Чули сте можда да је добар савет онима који имају мањак ових витамина у телу да повремено размуте мало парче квасца у води и попију, како би надокнадили њихов недостатак. Како укус није пријатан, увек можете да се ослоните на суплементе и додатке исхрани, али ово је природна замена.
Квасац није богат само витаминима, већ и минералним материјама као што су калијум, калцијум, магнезијум, натријум, хром, гвожђе, бакар, манган, цинк и фосфор. Има и есенцијалних аминокиселина, можемо издвојити инозитол и п-аминобензојеву киселину, али њих има у нешто мањој мери.
Прочитајте још: ПЕНЕЛОПЕ КРУЗ се овако шета Њујорком: Питали сте се како се носе панталоне које је глумица савршено уклопила
Припрема маске за лице са квасцем
Коцкицу квасца, најпре је потребно да је измрвите виљушком у некој мањој чинији. Ако вам теже иде, одмах на почетку можете додати једну кашику млаке воде. По потреби додаћете још једну- две кашике млаке воде да бисте добили течну смесу.
Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Популарна певачица преминула у 48. години
Квасац је увек потребно нечим разредити, да бисте добили течну масу. У овом случају, пазите да не претерате са водом, јер не би требало ни да смеса буде много ретка. Разређујете док не добијете масу попут глине. Када сте умутили квасац, можете почети са наношењем на кожу лица и врата.
Маску од квасца увек наносите прстима, јер је тако најлакше. Претходно увек добро умијте лице, како бисте упили све храњиве састојке из маске. Одмах по наношењу, приметићете да се маска на лицу стеже и суши. Сачекајте неких пола сата, па млаком водом уклоните са лица.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ