Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 ЛЕТЊЕ МАСКЕ ЗА ЛИЦЕ ИЗ ФРИЖИДЕРА: Праве се од природних састојака, а могу помоћи вашој кожи да поврати свежину

Лето је време опуштања и уживанај, али и време када кожи лица треба приуштити додатну влагу - 3 хидратантне маске за лице из фрижидера

1721907922_shutterstock_1852615204.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нега кожелица је веома важна када је вруће. Лето је време сунца, плажа и дуго прижељкиваних одмора. Али под ужареним зрацима сунца, кожа може постати под стресом, постати сува и иритирана. Да бисте одржали њену свежину и влажност, потребно је да правилно негујете кожу лица.

Ево три хидратантне летње маске које ће помоћи вашој кожи да остане здрава и сјајна.

1. Маска од краставца за тренутну хидратацију

Краставци су идеалан састојак за летње маске. Они су 95% воде, што их чини одличним хидратантом коже. Поред тога, краставци садрже витамине А и Ц, као и антиоксиданте, који помажу у умиривању и освежавању коже.

Састојци:

1 свеж краставац
2 кашике природног јогурта

Припрема и употреба:

Огулите краставац и нарендајте га на ситно ренде.
Мешајте рендани краставац са јогуртом док смеса не постане глатка.
Нанесите смесу на лице у равномерном слоју, избегавајући подручје око очију.
Оставите маску на лицу 15-20 минута.
Исперите хладном водом и осушите лице пешкиром.
Ова маска тренутно хидрира кожу, остављајући је меком и свежом. Јогурт додатно умирује и храни кожу, дајући јој здрав сјај.

2. Авокадо и мед за дубоку хидратацију

Авокадо је богат масним киселинама и витаминима који дубоко негују и хидрирају кожу. Мед има антибактеријска својства и помаже у задржавању влаге у кожи.

Састојци:

1/2 зрелог авокада
1 кашика меда

Припрема и употреба:

Згњечите авокадо виљушком док не добијете крем глатке структуре.
Додајте мед и добро промешајте.
Нанесите маску на очишћено лице, избегавајући подручје око очију.
Оставите 15-20 минута.
Исперите топлом водом и осушите лице меким пешкиром.
Ова маска дубински влажи и храни кожу, остављајући је меком и податном. Такође помаже у борби против сувоће и иритације изазване излагањем сунцу.

3. Маска од лубенице за освежење и хидратацију

Лубеница није само укусна летња посластица већ и одличан хидратантни састојак за маске. Садржи витамине А, Б6 и Ц који помажу у освежавању и хидратацији коже и штите је од штетног дејства слободних радикала.

Састојци:

1 шоља пулпе лубенице
1 кашика природног јогурта

Припрема и употреба:

Изгњечите пулпу лубенице у пире.
Помешајте пире од лубенице са јогуртом док не постане глатка.
Нанесите маску на лице, избегавајући подручје око очију.
Оставите 15-20 минута.
Исперите хладном водом и осушите лице пешкиром.
Ова маска савршено освежава и влажи кожу, дајући јој здрав и блистав изглед. Јогурт такође помаже да умири кожу и побољша њену текстуру.

Коришћење ових једноставних и природних маски помоћи ће вашој кожи да остане хидрирана и свежа током целог лета. Редовна употреба хидратантних маски не само да ће побољшати изглед ваше коже, већ ће јој помоћи и да се носи са негативним утицајима околине.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas