Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фризери саветују - како да се решите испуцалих крајева косе?: Ево на колико би требало да се шишате

Чак и најбоље стилизована коса неће изгледати лепо ако су вам крајеви суви, без сјаја или оштец́ени.

1719318978_shutterstock_2284348367.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако се питате како да се решите испуцалих врхова, постоји неколико једноставних начина да вратите своје прелепе, здраве праменове.

Шта су испуцали врхови?

Испуцали врхови настају када се крајеви косе буквално раздвоје на два или више делова.

- Коса је као и свако друго влакно по томе што када се јако осуши и истроши, постаје ломљива и може да се цепа, почевши од крајева и настављајуц́и се до средине - објашњава фризер Кен Павес.

Постоји много фактора који доприносе добијању испуцалих врхова, али најчешц́е су узроковани дехидрацијом и честим, неадекватним стилизовањем.

Како уклонити испуцале крајеве

Врло је једноставно - ошишајте се. Шта год да радите, не покушавајте да поправите испуцале врхове чупајуц́и оштец́ену косу или чупајуц́и врхове. Ово може довести до тога да се ваши праменови поцепају даље уз осовину, узрокујуц́и видљивије проблеме на дужи рок. Када вам крајеви попуцају, не можете их поправити наношењем балзама или другим производима за негу косе. Дакле, шишање је најбољи начин да уклоните испуцале врхове.

Можда звучи контраинтуитивно, али најбољи начин да уклоните испуцале врхове и одржите косу здравом без губитка дужине је да често одлазите у салон. Људи који су склони пуцању крајева треба да да посец́ују свог фризера сваких шест недеља, саветуу фризери.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas