Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли би РЕТИНОЛ И ВИТАМИН Ц требало КОРИСТИТИ ЗАЈЕДНО У НЕГИ КОЖЕ? Ево шта мисле дерматолози

Стручњаци су објаснили да ли би требало ретинол и витамин Ц користити заједно

1668601200_shutterstock_1941572719.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Витамин Ц и ретинол популарни су производи за негу коже, посебно код оних који желе да смање тамне мрље и видљивост бора. Осим позитивних учинака, многи и даље имају важно питање: могу ли се ретинол и витамин Ц користити заједно?

Неки од водећих дерматолога објаснили су за стране медије да не постоји проблем око коришћења и ретинола и витамина Ц у рутини његе коже. Неки је дерматолози називају и "моћном комбинацијом", поготово кад је у питању анти-аге. Међутим, оно на што бисте требали припазити је када користите витамин Ц, а када ретинол. Како бисте избегли потенцијални ризик од иритације, дерматолози не препоручују да их користите у истој рутини, уместо тога, витамин Ц се препоручује ујутро, а ретинол увече.

Прочитајте још: Идеална нијанса кармина за жене са 30, 40 и 50 година: Са једном бојом би требало да будемо посебно опрезни

Неки дерматолози кажу и како би производе у рутину требало уводити један по један, односно док се кожа не навикне и док видите да неће изазвати иритацију. Коришћење ретинола и витамина Ц може резултирати глатком и светлијом кожом. Витамин Ц подупире производњу колагена, а ретинол обнавља ћелије коже и стимулира колаген. Оба састојка смањују пигментацију.

Ако два моћна састојка одлучите користити у рутини неге коже, иритација је најчешћа нуспојава с којом се можете сусрести, посебно ако не раздвојите у две рутине, што је препорука дерматолога, него их наносите у слојевима. Дерматолози су истакли како производи с витамином Ц могу јако варирати у квалитету па је битно добро проучити и истражити производ, а не купити први на који наиђете приликом "скролања" на друштвеним мрежама. Они наводе како је реч о производу у који вреди уложити, а осетљивој кожи саветују витамин Ц с нижим постотком, на пример 5-10%.

Закључак?

Ретинол и витамин Ц можете користити у рутини неге коже, али боље их је "раздвојити", односно не користити их у исто вриме, ако желите да избегнете иритацију коже. Размислите о наношењу ретинола увече и витамина Ц ујутро. Оба састојка могу помоћи у "помлађивању" коже тако да јој побољшају текстуру и тонус коже, смањују ситне боре, посветљују тамне мрље и кожи пруже сјај.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas