Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗНАКОВИ ДА ЋЕ ВАС МУЖ ПРЕВАРИРИТИ: Ако приметите неки од ових 7 знаква пазите се

Не треба бити прозорљив па предвидети шата вам се спрема - ових 7 ствари догоди се у браку пре прељубе.

1721462736_shutterstock_2205226813--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Много је питања од милион долара, а једно од скупљих у тој групи је сте и: Зашто долази до преваре у браку? А онда следи једно још скупље: да ли је могуће предвидети прељубу? Амерички психолог са Универзитета у Вашинготину Џон Готман истраживао је тему прељубе и открио да се пре тог чина у браку догађа ових седам ствари.

1. Окретање
У браку партнери упућују вербалне и невербалне захтеве за пажњу и подршку. Готман то назива "понудом". На пример, то је када једна особа дође кући и жели да разговара о нечему што се догодило тог дана, или захтев за помоћ у кућним пословима, или невербални покрет ка сексу. Готман је открио да је један од кључних састојака срећног брака то што се партнери окрећу једни другима за испуњење потреба и одговарају на њих позитивно. Супротно од тога је чест негативан одговор зна потребе друге. на пример, док партнер прича о томе како је провео дан, друга страна не скреће поглед са ТВ-а, или када молбе за помоћ око кућних послова буду игнорисане, или се један партнер често окрене и оде да спава када им други приђе због секса или мажења.

2. Навикавање на одбијање
У овој фази, партнер се навикава да буде одбијен. Могуће је да је повређен, осећа се тужно, љуто, изоловано, али скрива своја осећања да би се избегла свађа. Ова осећања постају све интезивнија сваки пут када се особа поново осети да је одбијена. Почиње све мање да тражи пажњу јер очекују да ће друга страна поново одбиити.

3. Проблем поређења
Партнер у у свом уму гради слику идеалног партнера који му поклања пажњу, подржава га, слуша, а та слика је потпуно супротна са сликом супружника. Када сте се венчали сваки партнер је мислио да је онај други у поређењу са било ким бољи, односно најбољи избор за вас. Када се јавља мисао да постоје други који су бољи од онога што сте ви изабрали, повећава се ризик од прељубе.
Сазнајте и...Популарна психологи…Ово је токсично за сваку љубавну везу: шта је ретроактивна љубомора и како је зауставити

4. Ерозија поверења
Сада партнер више не верује супружнику и сматра да он никада неће моћи да задовољи његове/њене потребе. Што се особа негативније осећа, то више смањује и брише позитивне стране супружника. Особа почиње да се фокусира само на негативне карактеристике партнера.

5. Свађе
Тада супружник почиње негативно да говори о супружнику који га игнорише. Долази до свађа, једна страна износи отворене критике против друге. Једно другом указују на грешке, а занемарују преузимање одговорности за своје.

6. "Однос оцрњивања"
Идеализују мисао о бољој вези и омаловажавају партнера. Јавља се мисао - "Можда би нам било боље да се растанемо." Особа већ почиње да тражи алтернативне начине да задовољи потребе за друштвом и сексом.
Прочитајте јошПопуларна психологи…Лоша љубавна навика која узрокује прељубу: ево како да сачувате верност у вези или браку

7. Граница је пређена
Пошто је партнер отписао свог супружника, почиње да тражи друге људе. Прелази се граница и улази у аферу, а у тренутку слабости, партнер ће ово приметити. И долази до комачног решења - да ли је време за крај односа или превазилажење преваре и помирење.

Када се у односу појаве овакви проблеми, неопходна је отворена и искрена комуникација, али без свађа. Увек треба отворено указати на оно што вам смета, недостаје, шта вас жуља, а уколико то не можете сами, онда можете ангажовати брачног терапуте.

Уколико ствари у односу крену по злу, боље је решење разићи се, него варати. прељубом често можемо варати и себе, да смо у бољој ситуацији, али након афере брзо се враћамо у реалност. Комуникација је предуслов сваке срећне љубави, па тако и шанса за боље разумевање и смањење ризика од прељубе.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas