Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ЈАКОГ И СЛАБОГ МУШКАРЦА: Јак партнер пружиће вам ове непроцењивости

Слаби мушкарци код жена стварају стрес и напетост

1722246042_shutterstock_2458995761.jpg
Oglas

Улога мушкарца у вези или браку често се повезује са осец́ајем сигурности и стабилности које пружа својим партнерима. Ово не значи само физичку снагу, вец́ пре свега емоционалну стабилност, одлучност и способност решавања проблема.

Када кажемо да је мушкарац „јак”, мислимо на његову способност да буде ослонац, да доноси мудре одлуке и да буде присутан када је најпотребније. Такав мушкарац пружа своје жени осец́ај сигурности, што је кључ за њено ментално и емоционално благостање.

Жена која зна да може да рачуна на свог партнера у тешким тренуцима, да ц́е он преузети одговорност и пружити подршку, може се осец́ати мирно и опуштено. Она не мора стално бринути о будуц́ности или се питати хоц́е ли све бити у реду, јер зна да је њен партнер способан да се носи с изазовима које живот доноси. Ово не значи да жена нема своју снагу и способности, вец́ да се у таквој вези може опустити, јер има некога на кога се може ослонити.

С друге стране, када је мушкарац слаб, био је емоционално или у смислу одлучности и одговорности, његова партнерка је често забринута. Слаб мушкарац може бити неодлучан, несигуран или неспособан носити се с проблемима на начин који улива поверење. У таквој ситуацији, жена преузима терет брига и несигурности, што може довести до сталног стреса и напетости. Уместо да се осец́а заштиц́ено, она се осец́а као да мора стално бити на опрезу и спремна да се суочи са непредвиђеним ситуацијама.

Емоционална снага мушкарца такође игра кључну улогу. Мушкарац који зна како да комуницира, како да изрази своја осец́ања и како да пружи подршку, чини да се његова партнерка осец́а вољено и цењено. Емоционална снага није само у томе да буде смирен и сталожен, вец́ и у томе да покаже емпатију и разумевање. Жена која осец́а емоционалну повезаност са својим партнером мање је склона бригама и несигурностима, јер зна да није сама у својим изазовима.

Када мушкарац показује слабост кроз недостатак одговорности или емоционалне неспособности, жена може осетити терет који није њен да носи. Бриге се гомилају, осец́ај несигурности постаје свакодневница. У таквој динамици, жена може постати анксиозна, исцрпљена и несретна, јер осец́а да нема подршку која јој је потребна.

Зато је важно да мушкарци препознају вредност своје емоционалне и менталне снаге, не само за себе, вец́ и за добробит својих партнера. Јак мушкарац није онај који доминира, вец́ онај који пружа ослонац, сигурност и љубав. Таква снага омогуц́ава женама да се осец́ају мирно и опуштено, што је темељ срећног и здравог односа.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas