Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФРАЗА која решава проблеме у браку: Ево шта саветују терапеути

Према терапеутима, једна обична фраза од неколико речи може смањити интензитет емоција, па узмите то у разматрање кад следећи пут започнете партнерску свађу.

1719924587_shutterstock_525806434.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

После 10 година брака терапеуткиња Ешли каже и даље води емотивне расправе са својим мужем. Често до оваквих сукоба долази због несугласица око посла и слободног времена, јер она и њен супруг имају енергетски исцрпљујћа занимања.

- Последњи пут смо се свађали око каријера и како наше одлуке утичу на нашу породицу и децу – колико времена проводимо заједно, које обавезе у домаћинству сви имају. У једном тренутку страсти су се захуктале и почели смо да кривимо једни друге - рекла је она.

Али Ешли је пронашла тајну фразу која је постала кључ за решавање свих проблема. „Рекла сам свом мужу: 'Хеј, запамти да смо у истом тиму."

Изговарањем ових речи завршавате свађу и подсећате се да та особа није ваш непријатељ. Сада можете да слушате свог партнера, нађете компромис и дођете до решења за проблем, уместо да стојите мирно и расправљате се“, поделила је Ешли.

Осим фразе ефикано је и 10 секунди

И заиста је у праву. Породични терапеути кажу да фраза о тиму брзо зауставља било какве спорове.

Када се ове речи правилно користе (не понављајте их на неколико сати, иначе ће изгубити смисао), сукоб се претвара у питање које захтева решење. У оним тренуцима када се расправљате, фраза постаје подсетник да је брак тимски спорт.

„Говорећи, 'Ми смо у истом тиму', јасно стављам до знања да ова ситуација и неслагање могу бити непотребни, а ја и даље желим да останемо заједно и радимо на вези. Тада људи престају да буду дефанзивни и почињу да решавају проблем“, каже психолошкиња Мари Ланд. Чак и пауза од 10 секунди у свађи може вам помоћи да се смирите, каже она.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas